Wonen in een kerk is cool!

Delen op social media

In Moerwijk, Den Haag is de voormalige Sacramentskerk omgebouwd tot een Middin woonlocatie voor begeleid wonen. Op donderdag 9 september verricht wethouder Martijn Balster de officiële opening. Helaas kan dit slechts met een klein aantal genodigden gevierd worden vanwege de Covid-maatregelen. Bewoner Kevin vertelt in een interview met Kerk in Den Haag enthousiast over zijn bijzondere woning en de dingen die hij er leert en beleeft.

Middin ondersteunt mensen met een beperking zoveel mogelijk in en met de wijk. Hierbij staat meedoen en bijdragen op een manier die bij je past centraal. Om zo zelfstandig mogelijk te wonen kunnen de bewoners gebruik maken van diverse innovatieve hulpmiddelen. Bijvoorbeeld een app waarmee je structuur in je dag kunt aanbrengen, QR-codes die je naar uitleg leiden over de werking van de wasmachine bijvoorbeeld en contact met de begeleiders via beeldscherm. 

Locatie Grovestinstraat in de media

Prettig wonen

De bewoners vinden het prettig wonen in de appartementen. Er zijn ook gemeenschappelijke ruimten voor ontspanning, samen eten of ontmoeten. Hopelijk mogen de bewoners binnenkort, als de Covid-maatregelen het toelaten, ook bezoekers uit de wijk ontvangen voor een kop koffie en een praatje. Dan kunnen ze zien hoe de bewoners en begeleiders van de grond naast het gebouw een moestuin maken om lekkere groenten en kruiden te telen. Bewoner Kevin is nu al volop bezig met voeding. Zoals hij vertelt aan Kerk in Den Haag: "ik heb hier niet het corona-virus, maar het bakvirus opgelopen!"