Woonlocatie Ursulaland in Mariahoeve feestelijk geopend

Delen op social media

Op maandag 25 september was het feest op woonlocatie Ursulaland van Middin: de locatie werd officieel geopend. Het oude Ursulaland heeft plaats gemaakt voor een mooie nieuwe woonvoorziening. Begin dit jaar namen de 28 bewoners met een verstandelijke beperking en een vorm van autisme hun intrek in hun fraaie nieuwe appartement.

In de tuin van de locatie, waar de festiviteiten plaatsvonden, verwelkomde zorgmanager Marla Bruijns de gasten met een cocktail. Na het welkomstwoord van Nely de Munnik (regiodirecteur), vertelde Middin-bestuurder Sam Schoch in zijn toespraak over het langlopende bouwproces van Ursulaland en hoe blij hij is met het resultaat. Bewoners Alexander en Marco legden aan de bestuurder uit hoe fijn het is om op Ursulaland te wonen: “Het gebouw is nu veel moderner, ik blijf hier nog heel lang wonen”.

Karsten Klein, wethouder Stedelijke Economie, Zorg en Havens, verrichtte de feestelijke openingshandeling. “Ik voel mij vereerd hier te mogen zijn op deze prachtige woonzorglocatie waar bewoners zo zelfstandig kunnen wonen, midden in de wijk. Met medewerkers die met zoveel expertise en passie deze cliënten begeleiden en ondersteunen." Onder begeleiding van vrolijke deuntjes van de Haagse stadstroubadour, onthulde de wethouder samen met de bestuurder en bewoners Alexander en Marco het kleurrijke tuinbeeld. Talentvolle kunstenaars, waaronder een aantal Ursulalandbewoners, werkzaam bij Zinderin Kunst maakten dit beeld speciaal voor de locatie. Tot slot toonden bewoners en medewerkers vol trots hun appartementen en gezamenlijke woonkamers aan de genodigden.