Workshop ‘Stem jij ook?’

Delen op social media

In samenwerking met ProDemos maakt Middin het mogelijk voor cliënten met een ‘licht’ verstandelijke beperking om op 9 mei 2019 een workshop ‘Stem jij ook?’ te volgen. Ter voorbereiding van de verkiezingen voor Europa op 23 mei 2019 krijgen cliënten de mogelijkheid om het belang van stemmen te ontdekken.

Deelnemers leren in deze workshop wat de Europese Unie doet, op welke partijen ze kunnen stemmen, hoe ze tot een keuze kunnen komen en hoe het stemmen werkt. Dat laatste gaan ze ook oefenen. Minister Kajsa Ollongren zal ook aanschuiven bij de workshop en beschikbaar zijn voor vragen.

De workshop is gemaakt door ProDemos, het Huis voor democratie en rechtsstaat. Het is volgens ProDemos belangrijk dat iedereen begrijpt hoe je moet stemmen, zodat iedereen mee kan doen. Want elke stem telt.

Op het programma van de workshop staat:

  • Wat doet de Europese Unie?
  • Waarom is het belangrijk om te stemmen?
  • Proef-stemmen voor de cliënten
  • Een quiz
  • Een vragenronde met de minister

Zorgmanagers kunnen hun cliënten via communicatie@middin.nl aanmelden. Er is plek voor 30 cliënten. De workshop zal om 10:00 uur starten en eindigt om 13:00 uur. Om 12:30 zal er een afsluitende lunch zijn voor de deelnemers. Locatie van de workshop is op Kantoor Rijswijk.