Zevenkamp

Wonen

Adres

Zevenkampse ring 400
3068 HG Rotterdam
T 010 286 26 20
E zevenkamp@middin.nl

Adres
Zevenkampse ring 400
3068 HG Rotterdam
T 010 286 26 20
E zevenkamp@middin.nl
Aan wie
Volwassenen
Type beperking
VG, LG, LG+, EMB en ASS

Locatie kenmerken

  • Moderne appartementen met moderne technische voorzieningen
  • Zorg en ondersteuning op maat
  • Aanleunwoningen waar bewoners zelfstandig leven, met zorgafspraken
  • Veel aandacht voor zelfredzaamheid
In een ruim opgezet, modern complex in Rotterdam zit de locatie Zevenkamp. Over drie etages verdeeld, wonen hier 16 volwassenen tussen de 20 en 60 jaar met een meervoudige beperking of niet-aangeboren hersenletsel. Locatie Zevenkamp grenst aan een groot, toegankelijk park. De Zevenhuizer Plas is dichtbij en winkels zijn er volop in de buurt. Vijf bewoners hebben op een andere plek in het wooncomplex een aanleunwoning. De cliënten van Middin wonen tussen de andere bewoners van het complex.

Fijn wonen in een ruime flat met veel groen in de buurt

Op de eerste etage van locatie Zevenkamp wonen acht volwassenen met intensieve begeleiding. Op de tweede en derde verdieping zijn acht ruim opgezette appartementen, waar acht cliënten wonen. Onder begeleiding werken zij hard aan een zo zelfstandig mogelijk leven. Persoonlijke zelfredzaamheid, daar gaat het om.

Locatie Zevenkamp is ruim opgezet en zeer modern. Het oproepsysteem gaat via de telefoon en werkt met draadloze zenders. De appartementen en aanleunwoningen hebben een verstelbaar keukenblok en een aantal badkamers heeft een plafondlift.

Sleutelhanger

Verder kunnen bewoners met een geprogrammeerde sleutelhanger (dus zonder sleutel) hun huis of kamer in. Al deze techniek is erop gericht dat de bewoners, die een meervoudige beperking of niet-aangeboren hersenletsel hebben, zich zo vrij en onafhankelijk mogelijk kunnen bewegen.

Terras

Extra stapje

De begeleiding in locatie Zevenkamp richt zich op de zelfredzaamheid van bewoners. Wat dat inhoudt, verschilt per bewoner. Het kan bijvoorbeeld gaan het opbouwen en onderhouden van een netwerk aan vrienden. Alle ondersteuningsvragen worden vastgelegd in een persoonlijk plan. Zevenkamp biedt zorg en ondersteuning op maat.

Een grote moderne woning met stad én natuur dichtbij, hierdoor kan ik onafhankelijk leven
Bewoner Zevenkamp

De vraag van de bewoner staat centraal, en met de juiste begeleiding probeert elke bewoner stukje bij beetje zijn grenzen te verleggen. De moderne locatie Zevenkamp leent zich daar zeer goed voor.

Huiskamer

Aanleunwoning

Vijf bewoners hebben in het appartementencomplex een aanleunwoning. Ook deze woningen zijn ruim en licht opgezet. Deze bewoners kunnen door zorgafspraken te maken, zelfstandig leven. Deze huizen hebben een eigen opgang, maar zijn ook via de woonvorm te bereiken.

Financiering

Kosten

Het merendeel van de kosten van de zorg die u ontvangt wanneer u in een zorginstelling woont, wordt betaald via de Wet langdurige zorg (Wlz). De Wlz is er voor mensen die de hele dag intensieve zorg of toezicht dichtbij nodig hebben. Hieraan is de voorwaarde verbonden dat u een Wlz-indicatie heeft ontvangen van het Indicatieorgaan CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg). Binnen de Wlz heeft u ook de mogelijkheid om thuis te blijven wonen.