zij-instromers gehandicaptenzorg in 1 jaar vakbekwaam

Delen op social media

Zorgorganisatie Middin biedt samen met ROC Mondriaan en Albeda aan zij-instromers een bijzondere opleiding tot begeleider. In februari startten de eerste tien zij-instromers. Inmiddels zijn er nog 10 plekken toegevoegd. Het traject maakt mogelijk om binnen één jaar als begeleider bij Middin te gaan werken. De kandidaten krijgen maatwerk: elke instromer leert precies wat nodig is.

Prettig voor zowel de instromer als de mensen die bij Middin ondersteuning krijgen, is dat deze zij-instromers hun opleiding in een jaar afronden én aan de slag kunnen als volledig bekwaam en deskundig medewerker. Middin helpt mensen met een beperking of niet-aangeboren hersenletsel midden in het leven te staan. Er zijn vakkundige en betrokken begeleiders nodig om hen te helpen met wonen, werken, leren, vrije tijdsbesteding en persoonlijke verzorging.

 

Leren in je eigen tempo 

De instromers leren op de werkvloer in hun individuele leertempo en leerroute. Per onderdeel kunnen zij MBO vak-certificaten behalen. Dit zogenoemde praktijkgestuurd leren bereidt de kandidaten voor op de examens. Eén keer per twee weken komen de instromers voor een studie-ochtend naar het kantoor van Middin in Rijswijk. Samen met de docenten bepalen ze welke leervragen ze hebben.

 Middin werkt voor deze opleiding samen met ROC Mondriaan en Albeda. Beide opleidingscentra zijn voorlopers op het gebied van innovatie en samenwerking met het werkveld. Daardoor lukte het om samen in korte tijd een uniek opleidingsprogramma te ontwikkelen. Over twee maanden wordt bekend of de opleiding een vast onderdeel van het opleidingsaanbod van Middin.