Zilvermeeuwlaan

Wonen

Adres

Zilvermeeuwlaan 19
2261 EJ Leidschendam-Voorburg
T 070 317 87 92
E zilvermeeuwlaan@middin.nl

Adres
Zilvermeeuwlaan 19
2261 EJ Leidschendam-Voorburg
T 070 317 87 92
E zilvermeeuwlaan@middin.nl
Aan wie
Volwassenen
Type beperking
VG en ASS

Locatie kenmerken

› Kleine groepen en een veilige en gezellige sfeer
› Ondersteuning aangepast aan de behoefte van de bewoners
› Groene, rustige wijk met winkelcentrum Leidschenhage vlakbij

De locatie Zilvermeeuwlaan in Leidschendam-Voorburg bestaat uit drie naast elkaar gelegen huizen in een groene, rustige wijk. In deze huiselijke en gezellige omgeving wonen achttien cliënten met een verstandelijke beperking. Hun leeftijd varieert tussen de twintig en zestig, en zij hebben allemaal op hun eigen manier structuur en ondersteuning nodig. De begeleiders zorgen hiervoor, en geven de bewoners tegelijkertijd de ruimte om zich binnen hun eigen mogelijkheden te ontwikkelen.

Een vertrouwd en prettig thuis

Geborgenheid in combinatie met zelfstandigheid, dat is in het kort waar de woonlocatie op de Zilvermeeuwlaan voor staat. En dat dan afgestemd op de individuele behoeften en mogelijkheden van de cliënten. Zij vinden hier een echt thuis, en krijgen van de begeleiders precies de ondersteuning en aanmoediging die zij nodig hebben.

De achttien bewoners met een verstandelijke beperking variëren in leeftijd tussen twintig en zestig jaar. Ze wonen in groepjes van zes in drie naast elkaar gelegen huizen en hebben veel onderling contact. Daarom is het belangrijk dat nieuwe kandidaten goed in de groep passen.
Overdag gaat iedereen naar zijn of haar werk of naar de dagbesteding, en aan het einde van de middag ontmoeten de bewoners elkaar met een kopje koffie of thee in de huiskamer. Maar als iemand zich liever even rustig op zijn of haar eigen kamer wil terugtrekken, kan dat natuurlijk ook. ’s Avonds eten de bewoners samen: de avondmaaltijd wordt elke dag vers op de locatie bereid.

Huiskamer
De bewoners krijgen de ruimte om zich te ontwikkelen

Persoonlijke begeleiding

De begeleiders zijn overdag en ’s avonds op de Zilvermeeuwlaan aanwezig, en ’s nachts is er een slaapwacht. Zij hebben voor iedereen persoonlijk aandacht en stemmen hun ondersteuning af op wat iemand op dat moment nodig heeft. Dat zorgt voor een prettige, vertrouwde sfeer, waarin de bewoners zich veilig voelen en tegelijk de ruimte hebben om zich sociaal te ontwikkelen.
Van de cliënten in een van de drie groepen wordt iets meer zelfstandigheid gevraagd dan in de andere groepen. In hun huis zijn de begeleiders namelijk niet altijd ter plaatse aanwezig, zij moeten even naar een van de andere huizen lopen.

Een vertrouwd en prettig thuis

Tuin met terras

In elk van de drie huizen van de woonlocatie op de Zilvermeeuwlaan is een gezellig ingerichte huiskamer en een kleine keuken. Daarnaast zijn er per woning zes kleine zit/slaapkamers, enkele op de begane grond en enkele op de eerste verdieping. Douche en wc bevinden zich op de gang.
De locatie heeft een ruime tuin met terras, waar de bewoners bij mooi weer heerlijk buiten kunnen zitten.

Financiering

Kosten

Het merendeel van de kosten van de zorg die u ontvangt wanneer u in een zorginstelling woont, wordt betaald via de Wet langdurige zorg (Wlz). De Wlz is er voor mensen die de hele dag intensieve zorg of toezicht dichtbij nodig hebben. Hieraan is de voorwaarde verbonden dat u een Wlz-indicatie heeft ontvangen van het Indicatieorgaan CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg). Binnen de Wlz heeft u ook de mogelijkheid om thuis te blijven wonen.