Zinderin Kunst

Werk, activiteiten en scholing

Adres

Westeinde 2
2512 HD Den Haag
T 070 394 58 19
E zinderinkunst@middin.nl

Adres
Westeinde 2
2512 HD Den Haag
T 070 394 58 19
E zinderinkunst@middin.nl
Aan wie
Volwassenen
Type beperking
NAH, LVB, VG, LG en ASS

Locatie kenmerken

  • Kunstwerkplaats voor mensen met een beperking

  • Begeleiding van vakbegeleiders (keramist en kunstenaars met opleiding)
Zinderin Kunst is een galerie en kunstwerkplaats in het centrum van Den Haag. In de galerie en in het bijhorende atelier werken mensen met een beperking of mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dagelijks ontwikkelen talentvolle cliënten van Middin zich op het gebied van beeldende kunst en keramiek. Zij krijgen hierin les van vakbegeleiders. In de galerie worden hun kunstwerken en producten geëxposeerd en verkocht

Creativiteit kent geen beperking

Elke dag werken er zo’n vijfentwintig clienten bij Zinderin Kunst. De keramisten vervaardigen prachtig werk uit klei en de beeldend kunstenaars zijn actief op doek of papier. Wie wil kan (leren) werken met klei, schilderen, etsen of computeranimaties maken. In de galerie leren cliënten de klanten te helpen.

Een werkplaats en vakopleiding

Bij Zinderin Kunst kunnen cliënten met een beperking een vakopleiding doen op het gebied van de beeldende kunst. Na een oriëntatieperiode wordt er een persoonlijk leerplan opgesteld. Hierin kan de cliënt zijn of haar talenten onderzoeken op het gebied van schilderen, tekenen, fotograferen, etsen, animatie en videofilm. Iedere cliënt kiest wat hem of haar het meeste aanspreekt.

Keramist bij Zinderin Kunst

Werken als beeldend kunstenaar

Bij keramiek leren cliënten hoe zij potten en vazen kunnen maken en beschilderen. Ook leren zij beelden maken. Kunstenaars op het platte vlak werken met veel verschillende technieken en materialen. Zij kunnen (leren) schilderen en tekenen of werken met druktechnieken. Op de computer leren zij animaties of videofilms maken. Samen zorgen de kunstenaars voor een veelzijdige collectie in de galerie.

Ik heb mijn werk donderdag in de etalage gezet en nu is alles verkocht. Jippie!
Zinderin Kunst Galerie

Klanten helpen

Zinderin Kunst bevindt zich in het centrum van Den Haag, waar het altijd druk is met winkelend publiek. De galerie is het ‘gezicht’ van Zinderin Kunst. De mooie etalage en exposities nodigen veel mensen uit om binnen een kijkje nemen. Samen met een begeleider helpen cliënten de klanten in de galerie, leren zij inpakken van aankopen en het afrekenen met de kassa.

Ontwikkeling staat centraal

Zinderin Kunst gaat uit van de mogelijkheden van de cliënten en zorgt ervoor dat iedereen zijn of haar talenten zo goed mogelijk kan ontwikkelen. Voor sommigen gebeurt dat door het werk in de werkplaats en in de galerie. Anderen kunnen net een stapje verder gaan en komen via een stageplek bij een bedrijf of op een begeleide werkplek terecht. Dit gebeurt in samenwerking met de jobcoaches van Middin.

Openingstijden van de galerij

Maandag t/m vrijdag

10.00 - 17.00 uur