Zuidlarenstraat

Wonen en Ambulante ondersteuning

Adres

Gietenstraat 93
2546 XA Den Haag
T 070 372 36 90
E zuidlarenstraat@middin.nl

Adres
Gietenstraat 93
2546 XA Den Haag
T 070 372 36 90
E zuidlarenstraat@middin.nl
Aan wie
Volwassenen
Type beperking
NAH

Locatie kenmerken

  • Ruime tweekamer-appartementen van ongeveer 60m²

  • Cultuur en uitgaan in cultuurcafé ZUID57 op steenworp afstand

  • Duurzame en milieuvriendelijke woningen
Op een bijzondere plek in Den Haag Zuidwest, ligt de locatie ‘Zuidlarenstraat’. Het complex ’Il Vetro’ ligt op de hoek van de Meppelweg en Dedemsvaartweg, dichtbij winkels en het fraaie Zuiderpark. In de flat zijn 24 tweekamerappartementen bestemd voor (jong)volwassenen met niet-aangeboren hersenletsel. In het complex heeft Middin naast appartementen twee gemeenschappelijke huiskamers met een groot dakterras. Cliënten kunnen hier aangenaam zelfstandig wonen, met begeleiding van het deskundige team dat 24 uur per dag aanwezig is.

Individuele begeleiding met een aanpak op maat

Binnen de prettige intieme sfeer van deze moderne nieuwbouwwijk wonen cliënten kleinschalig. In de directe omgeving zijn echter alle voordelen van het wonen in een grote stad aanwezig. Winkelcentrum Leyweg, het Zuiderpark en Kijkduin, maar ook scholen, sportvelden en andere voorzieningen.

In het complex ‘Il Vetro’ bevinden zich 168 woningen. Op de eerste vier etages bevinden zich de 24 tweekamerappartementen van Middin. Aan een open galerij liggen op de eerste drie etages zeven woningen naast elkaar. Op de vierde etage zijn er nog drie woningen voor clienten van Middin. Daarnaast bevinden zich twee gemeenschappelijke woonkamers waar de bewoners elkaar kunnen ontmoeten, een maaltijd met elkaar kunnen gebruiken of een kop koffie kunnen drinken. De huiskamers hebben bovendien een aangenaam groot dakterras.

Samen lunchen
Prettig, kleinschalig wonen met voordelen van de grote stad

De appartementen

Alle woningen van Middin zijn tweekamerappartementen van ongeveer 60m². Ze hebben een eigen balkon. De ruime woonkamer is 26m². De keuken (9m²) is open of staat in verbinding met de woonkamer. De slaapkamer grenst aan de badkamer en zijn door een schuifdeur van elkaar gescheiden. De badkamer is 8m² groot en is drempelloos. Er is een losstaand toilet en een douche met thermostaatkraan.

Het grote dakterras

Begeleiding

In de Zuidlarenstraat is 24 uur per dag begeleiding aanwezig. De hoeveelheid begeleiding die de cliënt van de deskundige medewerkers ontvangt is afhankelijk van zijn behoeften, mogelijkheden, wensen en indicatie. De zorg- en dienstverlening is zo individueel mogelijk. Wij stimuleren cliënten om hun eigen keuzes te maken en zoveel mogelijk hun eigen leven te leiden. Ieder heeft zijn eigen doelen en bepaalt welke ondersteuning daarbij nodig is.

  • Voor volwassenen met niet-aangeboren hersenletsel
  • Begeleiding gaat uit van zo groot mogelijke zelfstandigheid cliënt
  • Winkels, scholen, sportvelden, voorzieningen en veel groen

Financiering

Kosten

Het merendeel van de kosten van de zorg die je ontvangt wanneer je in een zorginstelling woont, wordt betaald via de Wet langdurige zorg (Wlz). De Wlz is er voor mensen die de hele dag intensieve zorg of toezicht dichtbij nodig hebben, bijvoorbeeld met een somatische of psychogeriatrische aandoening of beperking of een verstandelijke, lichamelijke of zintuiglijke handicap. Hieraan is de voorwaarde verbonden dat je een Wlz-indicatie hebt aangevraagd en ontvangen van het Indicatieorgaan CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg). Binnen de Wlz heb je ook de mogelijkheid om thuis te blijven wonen.