Zwedenburg

Werk, activiteiten en scholing

Adres

Zwedenburg 99
2591 BC Den Haag
T 070 381 79 07
E zwedenburg@middin.nl

Adres
Zwedenburg 99
2591 BC Den Haag
T 070 381 79 07
E zwedenburg@middin.nl
Aan wie
Volwassenen
Type beperking
LVB, VG, LG en LG+

Locatie kenmerken

  • Voor mensen met een lichte tot matige verstandelijke beperking
  • Groot werkcentrum, waar dagelijks ongeveer 100 mensen kunnen werken
  • Zeven verschillende werkgroepen

Zwedenburg is een groot werkcentrum in de wijk Mariahoeve in Den Haag. Er kunnen dagelijks ongeveer 100 medewerkers werken. Het gebouw heeft drie verdiepingen en is toegankelijk voor mensen in een rolstoel. Als je kiest om bij Zwedenburg te komen werken, ga je aan de slag bij, naar keuze, één van de zeven werkgroepen. Je kunt bij ons arbeidsmatig werk doen. Als je graag wilt werken kun je je bij Werkcentrum Zwedenburg verder ontwikkelen.

Overal activiteit en altijd een begeleider in de buurt

In het werkcentrum Zwedenburg is het een en al bedrijvigheid. Het is een groot gebouw en er zijn iedere dag veel medewerkers aan het werk. De mensen die in het Werkcentrum werken, hebben een lichte tot een matige verstandelijke beperking. Er heerst een prettige werksfeer en de begeleiders zijn goed opgeleid en deskundig om jou te ondersteunen.

Het centrum biedt heel veel verschillende soorten werkzaamheden. Als je bij ons komt werken, kun je doen waar je goed in bent of je kunt nieuwe dingen leren die je graag zou willen doen. Je kunt bij ons zelfstandig werken, maar als je hulp nodig hebt, is er altijd een begeleider in de buurt.

Werken bij Zwedenburg

Hout bewerken

Je kunt zelf kiezen in welke werkgroep je wilt werken. Wat je kunt doen is: huishoudelijk werk in het gebouw en de kantine, administratief werk aan de telefoon en met de computer, reprowerkzaamheden, folders verspreiden en industrieel werk, hout bewerken in de werkplaats, verven en tamponneren, producten maken met mozaïek en gietkaarsen maken. Alle producten die we op het werkcentrum maken, worden verkocht.

Als het nodig is, gaat een begeleider mee naar de werkplek
Werken bij Zwedenburg

Leren werken

Bij Zwedenburg werken we met Het Plan, dit is een ondersteuningsplan. Er is veel aandacht voor jouw eigen wensen en mogelijkheden. We leren je hoe je je moet gedragen op het werk. Je leert om je aan afspraken te houden, zo geconcentreerd mogelijk met je werk bezig te zijn en samen te werken met anderen. Je wordt steeds beter in je werk. Daar kun je trots op zijn.

Als je ‘buiten de deur’ wilt werken dan kan dit ook. Er werken al mensen, met onze begeleiding, in het winkelcentrum en in het wijkcentrum vlakbij Zwedenburg. Ook gaan we regelmatig onze eigen producten verkopen op de braderie. We hebben een eigen winkel voor de verkoop van onze producten. Je kunt helpen met de verkoop en met het geven van workshops bijvoorbeeld voor kinderfeestjes, teams of vrienden.