Zwedenburg

Werk, activiteiten en scholing

Adres

Zwedenburg 99
2591 BC Den Haag
T 070 381 79 07
E zwedenburg@middin.nl

Adres
Zwedenburg 99
2591 BC Den Haag
T 070 381 79 07
E zwedenburg@middin.nl
Aan wie
Volwassenen
Type beperking
LVB, VG, LG en LG+

Locatie kenmerken

  • Voor licht tot matig verstandelijke beperking
  • Groot werkcentrum met 100 werkplekken
  • Acht verschillende werkgroepen

Zwedenburg is een groot werkcentrum in de wijk Mariahoeve in Den Haag. Het gebouw heeft vier verdiepingen en is toegankelijk voor mensen in een rolstoel. Zwedenburg heeft acht werkgroepen en je kunt hier zowel in het pand als in de wijk aan het werk.

Overal activiteit en altijd een begeleider in de buurt

In het werkcentrum Zwedenburg is het een en al bedrijvigheid. Het is een groot gebouw en er is iedere dag veel begeleiding aanwezig. De mensen die in het Werkcentrum werken, hebben een lichte tot een matige verstandelijke beperking. Er heerst een prettige werksfeer en de begeleiders zijn goed opgeleid en deskundig om jou te ondersteunen.

Zwedenburg biedt heel veel verschillende soorten werkzaamheden. Als je bij ons komt werken, kun je doen waar je goed in bent of je kunt nieuwe dingen leren die je graag zou willen doen. Je kunt bij ons zelfstandig werken, maar als je hulp nodig hebt, is er altijd een begeleider in de buurt.

Werken bij Zwedenburg

Werkgroepen

Er zijn verschillende werkgroepen binnen Zwedenburg. Zo kun je aan de slag met hout, keramiek en vilt. Alle producten die op deze groepen worden gemaakt worden verkocht. Er zijn ook groepen waar gekookt wordt, groepen die het pand netjes houden en er worden babykleertjes gesorteerd voor stichting Babyspullen.

Daarnaast beschikken we over een FabLab. Op het FabLab worden mooie (deel)producten en verpakkingen gemaakt. Ook de Repro groep maakt hier gebruik van. Wij maken en verkopen veel producten van papier.

In het wijk- en dienstencentrum van Mariahoeve werkt een groep in de keuken. Zij verzorgen dagelijks de heerlijke soepen en lekkere broodjes voor de gasten.

Als het nodig is, gaat een begeleider mee naar de werkplek
Werken bij Zwedenburg

Leren werken

Bij Zwedenburg werken we met het ondersteuningsplan ONS. Er is veel aandacht voor jouw eigen wensen en mogelijkheden. Je leert om je aan afspraken te houden, zo geconcentreerd mogelijk met je werk bezig te zijn en samen te werken met anderen. Je kunt leren om een bepaald product te maken. Je kunt ook leren om gerichte werkopdrachten goed uit te voeren en af te ronden. 

Als je zelfstandiger in de wijk kunt werken is dat mogelijk. Er werken nu al mensen in het winkelcentrum, bij het kinderdagverblijf aan de overkant en bij de school die naast Zwedenburg staat.